CE-mærkning af udstyr

CE-mærkning er som udgangspunkt relevant for samlinger af bevægelige komponenter, der drives ved tilførsel af energi – maskiner. Men der er også krav om CE-mærkning i mange andre sammenænge. Siden 1. juli 2014 har blivende stålkonstruktioner der indgår som bærende dele i et byggeri også været omfattet af CE-mærkningskrav.

En CE-mærkning er tilknyttet produktet og er et krav for at produktet må markedsføres og sælges i EU.

CE-mærkningen består oftest af:

  • En risikoidentifikation og risikovurdering
  • Et teknisk dossier, herunder en brugermanual og teknisk dokumentation
  • En fysisk CE-mærkning af produktet

Er du i tvivl om hvorvidt dit produkt eller anlæg falder under kravet om CE-mærkning? Så kontakt os!

 

Maskiner og anlæg

TML Safety Engineering fungerer som sparringspartner ved CE-mærkning af maskiner og komponenter i overensstemmelse med kravene i bl.a.:

Vi har en stor viden omkring relevante specifikke produktstandarder og vejledninger inden for alle brancher.

Når vi risikoidentificerer og risikovurderer maskiner og anlæg, benytter vi os af både Maskindirektivets Væsentlige Sikkerheds- og Sundhedskrav, EN 12100 og harmoniserede produktstandarder benyttes efter behov. Vi identificerer og vurderer krav til maskiner og anlæg under designfasen og kontrollerer og kommissionerer anlægget inden driftsfasen.

Ved større procesanlæg gennemfører vi også HAZID og HAZOP workshops, functional safety vurderinger, og ved komplicerede anlæg mere avancerede analysemetoder. Vi benytter i flere sammenhænge egne udviklede standardiserede værktøjer for at sikre at kunden får den korrekte dokumentation i et effektivt forløb.

Stålkonstruktioner

Som leverandør af stålkonstruktioner til byggesektoren skal man certificeres forud for CE mærkning af stålkonstruktioner.

TML Safety Engineering kan hjælpe Jer med implementering af de støtteprocesser, der kræves forud for en certificering. Selve certificeringsprocessen kan vi også hjælpe med via et akkrediteret organ.

Vi CE-mærker på basis af vores egne procedurer. Det sikrer vores kunder en effektiv og billig CE-mærkning.

Læs  mere om hvordan man CE-mærker her: Hvordan CE-mærker man?

De oftest stillede spørgsmål om CE-mærkning er samlet i “Ofte stillede spørgsmål”.

Lad os hjælpe dig

Kontakt os hvis du har et spørgsmål eller for et uforpligtende tilbud: