ATEX inspektioner

ATEX Udstyrsdirektivet (2014/34/EU) foreskriver, at der skal udføres ATEX inspektioner på EX udstyr og anlæg, der kommer i forbindelse med eksplosionsfarlige atmosfærer (ATEX-områder).

Inspektioner af EX / ATEX udstyr eller installationer er en vigtig del af driften af et ATEX anlæg, hvorfor der er krav om disse.

Kravene til inspektioner er beskrevet i standarden EN 60079-17, hvor det fremgår, at inspektioner af EX udstyr eller installationer skal udføres af personer med stor erfaring med:

  • Typen af ATEX udstyret eller installationerne
  • Krav til inspektioner og inspektionsintervaller
  • Udstyrs og installationers beskyttelsesmetode (læs mere om disse  i vores “ofte stillede spørgsmål”)
  • Zoneklassifikation

TML Safety Engineering og vores samarbejdspartnere udfører ATEX inspektionerne – både indledende, tæt eller detaljeret inspektion. Vi sørger for, at jeres EX udstyr eller installationer bevarer deres beskyttelsestype, så disse ikke udgør en tændkilde.

Hvis der aldrig er blevet gennemført inspektioner af jeres EX udstyr eller installationer, sætter vi gerne en inspektionsplan op. Typisk gøres dette i forbindelse med ATEX-APV arbejdet.

Vi holder også tilpassede kurser for vedligeholdspersonnel, servicefolk og lignende, med det formål at sikre dem tilstrækkelige kvalifikationer, så de kan udføre tilsyn med EX udstyr og installationer i ATEX-områder. Dette kan medføre en reduktion i omkostninger til eksterne inspektioner.

Ønsker I at få foretaget en inspektion, ønsker I selv at foretage inspektioner, få en inspektionsplan eller har i andre spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os. Det koster ikke noget at spørge!

I kan også læse mere om ATEX, ATEX-APV arbejdet og andre ATEX-relaterede emner i vores “ofte stillede spørgsmål”.

Ønsker I rådgivning eller er I i tvivl – så kontakt os – det koster ikke noget at spørge!

 

Din kontaktperson

Mike Thomsen

Mike Thomsen

Risk Assessment Engineer / Maskinmester

Mobil: +45 60 16 89 91
E-mail: mt@tml-as.dk

Lad os hjælpe dig

Kontakt os, hvis du har et spørgsmål eller for et uforpligtende tilbud: