ATEX-inspektioner

ATEX Udstyrsdirektivet (2014/34/EU) foreskriver, at der skal udføres ATEX-inspektioner på EX-udstyr og anlæg, der kommer i forbindelse med eksplosionsfarlige atmosfærer (ATEX-områder)

Inspektioner af EX / ATEX-udstyr eller installationer er en vigtig del af driften af et ATEX-anlæg, hvorfor der er krav om disse.

Kravene til inspektioner er beskrevet i standarden EN 60079-17, hvor det fremgår, at inspektioner af EX-udstyr eller installationer skal udføres af personer med stor erfaring med:

  • Typen af ATEX-udstyret eller installationerne
  • Krav til inspektioner og inspektionsintervaller
  • Udstyrs og installationers beskyttelsesmetode (læs mere om disse  i vores “ofte stillede spørgsmål”)
  • Zoneklassifikation

TML Safety Engineering og vores samarbejdspartnere udfører ATEX-inspektionerne – både indledende, tæt eller detaljeret inspektion. Vi sørger for, at jeres EX-udstyr eller installationer bevarer deres beskyttelsestype, så disse ikke udgør en tændkilde.

Hvis der aldrig er blevet gennemført inspektioner af jeres EX-udstyr eller installationer, sætter vi gerne en inspektionsplan op. Typisk gøres dette i forbindelse med ATEX-APV arbejdet.

Vi holder også tilpassede kurser for vedligeholdspersonale, servicefolk og lignende med det formål at sikre dem tilstrækkelige kvalifikationer, så de kan udføre tilsyn med EX-udstyr og installationer i ATEX-områder. Dette kan medføre en reduktion i omkostninger til eksterne inspektioner.

Ønsker I at få foretaget en inspektion, ønsker I selv at foretage inspektioner, få en inspektionsplan, eller har I andre spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os. Det koster ikke noget at spørge!

I kan også læse mere om ATEX, ATEX-APV arbejdet og andre ATEX-relaterede emner i vores “ofte stillede spørgsmål”.

Ønsker I rådgivning eller er I i tvivl – så kontakt os – det koster ikke noget at spørge!

 

Din kontaktperson

Daniel Lessmann

Daniel Lessmann

Sr. Risk Engineer B. Sc. | Compliance Specialist, ATEX

Mobil: +45 7199 7946
E-mail: dl@tml-as.dk