Warning: Undefined array key 1 in /customers/2/9/6/tml-as.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 952 ATEX rådgivning og konsulentydelser | ATEX-APV | EX udstyr | Inspektion

ATEX rådgivning og konsulentydelser

TML Safety Engineering rådgiver i og udfører en bred vifte af ATEX-opgaver for virksomheder der håndterer brandfarlige væsker og gasser, samt støv. Vi tilbyder konsulentydelser inden for blandt andet eksplosionssikring af anlæg iht. maskindirektivet (2006/42/EF) og udstyrsdirektivet (2014/34/EU), udarbejdelse af ATEX-APV / udvidet APV / eksplosionssikringsdokumenter, EX godkendelse af produkter og installationer, ATEX-kurser, ATEX-inspektioner og ATEX-overbygninger til ISO 9001.

 

Eksplosionssikring – ATEX – EX – IECEX

ATEX handler om enten at fjerne den eksplosionsfarlige atmosfære (ilt og brændstof) og hvis ikke muligt, fjerne tændkilden ved den eksplosionsfarlige atmosfære.
Der findes to direktiver (1999/92/EF og 2014/34/EU) i EU som stiller væsentlige krav i forhold til sikkerhed og sundhed, med henblik på eksplosionssikring af hhv. arbejdspladsen og udstyr til eksplosionsfarlige atmosfærer. 

Ønsker I hjælp og rådgivning til eksplosionssikring – ATEX – EX – IECEX, og imødekommelse af direktiverne, kan I læse mere her

 

EX godkendelse af produkter 

Hvis i ønsker at fremstille, sælge eller ombygge en maskine, installationer eller sikkerhedsudstyr, der skal bruges i ATEX zoner i EU, skal disse være EX godkendt i hendhold til ATEX udstyrsdirektivet (også kaldet Produktdirektivet) 2014/34/EU (forhenværende 94/9/EF).
TML Safety Engineering tilbyder rådgivning til hjælp med EX godkendelse og certificering af produkterne. Læs mere her

 

ATEX-APV 

Ifølge ATEX Brugerdirektivet 1999/92/EF, skal alle virksomheder der håndterer eller opbevarer brandbare og brandfarlige væsker, gasser eller støv udarbejde og vedligeholde en ATEX-APV / udvidet APV / eksplosionssikringsdokument.

Vores konsulentydelser inden for ATEX-APV er en komplet pakke, der lever op til Arbejdstilsynets og Sikkerhedsstyrelsens krav. Vi tager os helt eller delvist af ATEX arbejdet i virksomheden, men samtidigt inddrager virksomhedens medarbejdere i det korrekte omfang.
Læs mere om ATEX-APV her.

 

EX inspektioner 

Som følge af Udstyrsdirektivet (2014/34/EU) er det et krav at der udføres EX inspektioner på EX udstyr og anlæg, placeret i eksplosionsfarlige atmosfærer (ATEX-områder). TML Safety Engineering tilbyder konsulentydelser hvor vi udfører EX inspektionerne – både indledende og løbende, visuel, tæt eller detaljeret inspektion.

Læs mere om vores rådgivning ift. ATEX-inspektioner her

 

ATEX-kurser 

TML Safety Engineering tilbyder i samarbejde med TechCare ApS ATEX-kurser inden for ATEX Produktdirektivet 2014/34/EU og ATEX Brugerdirektivet 1999/92/EF. 

Læs mere om direktiverne og kurserne her

 

ATEX-overbygning til ISO 9001 kvalitetsledelsessystemet  

Hvis I ønsker at sælge et større parti EX udstyr (serieproducere), er den letteste løsning til dette en ATEX-overbygning til jeres kvalitetsledelsessystem. ATEX-overbygningen skal laves i overensstemmelse med standarden EN 80079-34. Fordelen ved denne overbygning er at hver maskine eller udstyr ikke skal enhedsgodkendes, men i stedet serieproduceres under samme regler som kvalitetsledelsessystemet.
Læs mere om dette her

Hvis jeres virksomhed ikke har et ISO 9001 system, kan vi rådgive i og udarbejde dette for jer som en pakkeløsning. Læs mere her.

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvis I har nogle tvivlspørgsmål, kan I finde svar på de mest gængse spørgsmål om ATEX i vores FAQ

I er velkommen til at kontakte os, og høre mere om vores ATEX rådgivning og konsulentydelser.

 

Din kontaktperson

Mike Thomsen

Mike Thomsen

Risk Assessment Engineer / Maskinmester

Mobil: +45 60 16 89 91
E-mail: mt@tml-as.dk

Lad os hjælpe dig

Kontakt os hvis du har et spørgsmål eller for et uforpligtende tilbud: